HCH

De HCH is een christelijke muziekvereniging.
Elke dinsdag hebben we een gezellige repetitieavond.
We spelen van Rock tot Barok en van Jazz tot Wals. Het orkest staat onder leiding van onze jonge en enthousiaste dirigent Gertjan Lenderink. Elk voorjaar en najaar geven we een concert en we doen mee aan diverse plaatselijke activiteiten.
Voor meer historische gegevens klik op onderstaande link

De vereniging bestaat uit zo'n 45 leden, van wie er 35 in het grote orkest meespelen. Op dit moment is de samenstelling van het grote orkest als volgt:
  • 5 fluiten
  • 2 hobo's
  • 1 fagot
  • 8 klarinetten
  • 1 basklarinet
  • 2 altsaxofoons
  • 1 tenorsaxofoon
  • 5 trompetten
  • 1 trombone
  • 4 waldhoorns
  • 2 baritons
  • 2 bassen
  • 1 slagwerker
  • Ensemble

Het ensemble wordt gevormd door een 12-tal ervaren muzikanten uit het orkest. Dit ensemble wordt vaak gevraagd om kerkdiensten te begeleiden of voor de meer kleinschalige optredens. Zo verzorgden ze afgelopen jaar een kerstbijeenkomst voor de buurtvereniging Thiemsland. Dit werd een sfeervol geheel en op die manier konden de buurtbewoners ook bedankt worden voor hun oud-papier, wat hier iedere 4e woensdag van
    de maand wordt opgehaald.

Opleidingsorkest HIP

Vanaf 14 januari 2014 zijn de repetities van ons opleidingsorkest weer begonnen. Er zijn gelukkig weer voldoende leerlingen zodat ook dit orkest weer een frisse nieuwe start kon maken. En bij een frisse start hoort een nieuwe naam. De leden hebben allemaal een nieuwe naam mogen bedenken en uiteindelijk is gekozen voor: HIP (Harmonie In Progressie).
    Voldoende leerlingen ja, maar we kunnen altijd nog nieuwe leerlingen gebruiken.
    Opleidingsorkest HIP is een klein orkest waarin leden zitten die nog niet zolang een instrument bespelen. Gesteund door (meer) ervaren muzikanten oefenen ze in het samen musiceren waarna ze kunnen doorstromen naar het 'grote orkest'. Jeugdmuzikanten zijn welkom vanaf 8 jaar. Zij krijgen een goede opleiding aan de muziekschool, ieder op z'n eigen instrument. De muziekschool hanteert een eenheidstarief voor leden van o.a. harmonieorkesten, het zogenaamde HaFa-tarief. Deze bijdrage wordt rechtstreeks door de muziekschool berekend en levert al snel een besparing op van ruim € 100,- per jaar.
    Na een korte lesperiode komt het aanstormend talent in HIP, waar ze ervaring opdoen in het samen musiceren. Als ze uiteindelijk voldoende niveau hebben bereikt, stromen ze door naar het grote orkest.

Nieuwe leden

De HCH heeft niet zo'n heel groot orkest. Dat betekent dat ieder instrument heel belangrijk is! In de meeste secties kunnen we best nog nieuwe leden gebruiken, maar zeer zeker:

Trombonisten, een Saxofonist(e) en een Melodisch-slagwerker/Paukenist(e)

Natuurlijk zouden we het ook erg fijn vinden nieuwe ervaren muzikanten op andere instrumenten te mogen begroeten.
    Voor opleidingsorkest HIP zijn we niet specifiek op zoek naar bepaalde instrumenten (maar wel naar nieuwe leden). In principe zijn daarvoor alle instrumenten (passend in een Harmonieorkest) van harte welkom. Ben jij nog op zoek naar een leuke muziekvereniging, schroom niet en neem contact op met het secretariaat. Daar kun je nog meer informatie krijgen of die vragen stellen waar je nog geen antwoord op hebt gevonden.
    Ben je nu reeds overtuigd, vul dan het aanmeldformulier in. Geen ervaring in het bespelen van een muziekinstrument of ben je geïnteresseerd in het bespelen van één van de andere instrumenten? Ook dan ben je in de meeste gevallen van harte welkom om lid te worden!

De Rots

De Rots De HCH repeteert elke dinsdagavond in 'De Rots' aan de Slachthuisweg 1B in Hengelo. Het opleidingsorkest komt bijeen van 18.30 tot 19.15 uur, terwijl het grote orkest vanaf 19.30 tot 21.30 uur musiceert. 'De Rots' is als volgt te bereiken:
    Vanaf de Weideweg gaat u de Wegtersweg in. De eerste weg links is de Slachthuisweg. Direct na de bocht ligt 'De Rots' aan de linkerkant. Een ieder is altijd welkom om een keer te komen kijken. Om te voorkomen dat je voor niets komt, omdat we b.v. een keer elders repeteren, neem dan voor de zekerheid eerst even contact op met het secretariaat.

Activiteiten

De activiteitencommissie van de HCH zorgt voor financiële acties en ontspanning. In het voorjaar, op de zaterdag voor moederdag, wordt een plantenmarkt georganiseerd en in de herfst een violenmarkt (de plantjes, niet de instrumenten).
    Bij de nieuwjaarsreceptie en de jaarvergadering staat er altijd weer een hapje en een drankje klaar en als afsluiting van het seizoen een barbecue of fietstocht. Vaak wordt er in het najaar ook nog een feestavond georganiseerd.
    Elke vierde woensdag in de maand halen de leden het oud papier op in een wijk van Hengelo, Weidedorp. Dat is hard werken, maar erg gezellig en het levert de vereniging ook nog eens een mooie zakcent op. Zie voor de actuele data de agenda-pagina.