Schoolconcert

Sinds 2010 hebben we op een aantal scholen een zogenaamd "Schoolconcert" georganiseerd. Dit om kinderen (en hun leraren/ouders) kennis te laten maken met de instrumenten van een (harmonie)-orkest. Op het programma staat dan een uitvoering van “Peter en de Wolf” van S.Prokofief.

Om de informatie goed tot zijn recht te laten komen is het prettig wanneer de school hier een soort projectweek van maakt. Ter ondersteuning komen dan een viertal lessen via deze website beschikbaar waar de klas alvast mee aan de slag kan. Naast de lessen hebben we ook nog een ruime verzameling van andere interessante site’s of bronnen die voor de lessen gebruikt kunnen worden. Ter afsluiting van het project volgt dan het uiteindelijke concert. Het is prachtig om te zien dat velen ineens allerlei instrumenten herkennen en op het puntje van de stoel zitten om het verhaal van het concert te volgen.
Scholen die belangstelling hiervoor hebben kunnen contact opnemen met het secretariaat