Nieuwjaarsreceptie HCH

Het is een goede traditie om aan het begin van het nieuwe jaar elkaar de beste wensen en een gelukkig/gezegend nieuwjaar te wensen. Dat doen we ook in verenigingsverband en daartoe houdt de HCH haar Nieuwjaarsreceptie op dinsdagavond 2 januari vanaf 19.30 uur in het repetitielokaal "De Rots" aan de Slachthuisweg.
We nodigen hiervoor al onze leden, dirigent, ereleden, "Vrienden van de HCH" uit en natuurlijk zijn ook de partners van harte welkom. Samen kijken we terug op het succesvolle jaar 2017 en blikken voor zover mogelijk alvast vooruit naar wat ons in 2018 te doen staat. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.
Van harte welkom dus op dinsdag 19.30 uur in "De Rots"!

Kerstconcert 19 december

Zo pal na het concours hebben we geen vakantie genomen maar zijn gelijk doorgegaan met de voorbereidingen van ons kerstconcert. We gaan daarvoor op 19 december naar de Waterstaatskerk om een aantal mooie kerstliederen ten gehore te brengen. Uiteraard staan er ook een aantal bekende kerst-samenzang liederen op het programma.
Zowel het grote orkest als het opleidingsorkest HIP zullen voor u optreden!

We nodigen u dan ook van harte uit om dit concert te bezoeken en daarmee alvast in de goede kerststemming te komen. Het concert begint om 19.30 uur en de Waterstaatskerk is reeds vanaf 19.00 uur open. De toegang is gratis maar aan het eind zal ter dekking van de onkosten een vrije gift van u gevraagd worden.

Concoursdeelname

Om het niveau van het orkest te testen en op peil te houden doet de HCH eens per 4 jaar mee aan een concours. In 2017 waren we daarvoor weer aan de beurt en we vertrokken zaterdag 18 november per bus naar de Hanzehof te Zutphen. Reeds voor de vakantie waren de voorbereidingen begonnen met het selecteren en uitproberen van de (voor ons) geschikte nummers. Men speelt volgens de regelementen een inspeelwerk en twee keuzewerken die passen bij de divisie waar men in uitkomt.
De HCH kwam uit in de 3e divisie en speelde de volgende werken:
  • inspeelwerk: gezang 47 - een mooie bewerking van onze dirigent.
  • 1e werk: Jericho - Bert Appermont
  • 2e werk: Ouverture to an new Age - Jan de Haan
Het ging eigenlijk best en we hadden vertrouwen in een goede afloop. Bij de prijuitreiking hoorden we dat de juryleden onze muziek beoordeelden met een gemiddeld rapportcijfer van ruim 8.5! We haalden met 85,67 punten een 1e prijs met promotie! Vanaf nu mag de HCH dus uitkomen in de 2e divisie! Na afloop reden we weer blij en trots naar Hengelo en daar wachtte ons een heerlijk stamppot-buffet. Aan het einde van deze enerverende dag gingen we moe maar voldaan weer huiswaarts.

Plantenmarkt 2017

Zaterdag 13 mei was het weer zover: de jaarlijkse HCH-plantenmarkt. Dit jaar werd wederom het plein voor de Thaborkerk gebruikt om de talrijke plantjes voor de klanten uit te stallen. En dat was zeker een goede keuze, want er was geen gebrek aan klandizie. Vele goede bekenden kochten hun eenjarige tuinplanten bij ons. Vanwege het mooi centraal gelegen punt in de Hasseler Es konden ook toevallige voorbijgangers gebruik maken van de gelegenheid om een aantal mooie eenjarige plantjes te bemachtigen. We danken dan ook alle "klanten" en natuurlijk de aktiviteitencommissie, die met hulp van de leden, deze plantenmarkt weer mogelijk maakte. De penningmeester kon aan het eind van de dag tevreden de kas opmaken. De HCH kan daarvan weer een aantal belangrijke zaken bekostigen.

Plantenmarkt 2016

85-jarig Jubileum

De HCH is opgericht op 10 november 1931 en dus bestond onze vereniging in 2016 85 jaar!
Tijd voor een feestje!

Natuurlijk, maar aangezien het geen kroonjaar was, werd het niet heel erg uitbundig gevierd. Uiteraard organiseerde de activiteitencommissie een leuke feestavond voor de leden.

Het hoogtepunt zou toch het jubileumconcert worden.
Dit concert was op zaterdag 12 november in het Rabotheater te Hengelo.
Een avondvullend programma met filmmuziek voorzien van bijpassende beelden getoond via een gigantisch doek achter het orkest. Het talrijke publiek genoot van dit alles bijzonder en na afloop konden dirigent en orkestleden vele complimenten in ontvangst nemen.

Festivaldeelname HIP

Zaterdag 9 april heeft HIP deelgenomen aan een jeugdorkesten-festival in het Kulturhus te Borne. Ze speelden een 3-tal werken en deze werden door een vakkundige jury beoordeeld. Vaak kregen de verschillende orkesten opbouwende kritiek en vooral ook positieve en motiverende woorden te horen. De beoordeling van HIP bestond eigenlijk alleen maar uit positieve opmerkingen en dus konden we concluderen dat HIP een prima prestatie heeft neergezet.

Festivaldeelname HIP