Concoursdeelname

Om het niveau van het orkest te testen en op peil te houden doet de HCH eens per 4 jaar mee aan een concours. Zo ook dit jaar en wel op zaterdag 18 november in de Hanzehof te Zutphen. Reeds voor de vakantie zijn de voorbereidingen begonnen met het selecteren en uitproberen van de (voor ons) geschikte nummers. Men speelt volgens de regelementen een inspeelwerk en twee keuzewerken die passen bij de divisie waar men in uitkomt.
De HCH komt uit in de 3e divisie en gaat de volgende werken spelen:
  • inspeelwerk: Flashing Winds - Jan van der Roost
  • 1e werk: Jericho - Bert Appermont
  • 2e werk: Ouverture to an new Age - Jan de Haan
We hopen door flink te studeren een mooie 1e prijs in de wacht te slepen. Het belooft in elke geval ook een gezellige dag te worden want we gaan met z'n allen met de bus!
Ben jij een ervaren muzikant en wil je dit ook wel eens (weer) meemaken, meldt je dan snel aan en kom op de repetities! We kunnen zo links en rechts nog wel wat versterking gebruiken, zoals b.v. een melodisch slagwerker!

We houden je op de hoogte .... wordt vervolgd!

Plantenmarkt 2017

Zaterdag 13 mei was het weer zover: de jaarlijkse HCH-plantenmarkt. Dit jaar werd wederom het plein voor de Thaborkerk gebruikt om de talrijke plantjes voor de klanten uit te stallen. En dat was zeker een goede keuze, want er was geen gebrek aan klandizie. Vele goede bekenden kochten hun eenjarige tuinplanten bij ons. Vanwege het mooi centraal gelegen punt in de Hasseler Es konden ook toevallige voorbijgangers gebruik maken van de gelegenheid om een aantal mooie eenjarige plantjes te bemachtigen. We danken dan ook alle "klanten" en natuurlijk de aktiviteitencommissie, die met hulp van de leden, deze plantenmarkt weer mogelijk maakte. De penningmeester kon aan het eind van de dag tevreden de kas opmaken. De HCH kan daarvan weer een aantal belangrijke zaken bekostigen.

Plantenmarkt 2016

85-jarig Jubileum

De HCH is opgericht op 10 november 1931 en dus bestond onze vereniging in 2016 85 jaar!
Tijd voor een feestje!

Natuurlijk, maar aangezien het geen kroonjaar was, werd het niet heel erg uitbundig gevierd. Uiteraard organiseerde de activiteitencommissie een leuke feestavond voor de leden.

Het hoogtepunt zou toch het jubileumconcert worden.
Dit concert was op zaterdag 12 november in het Rabotheater te Hengelo.
Een avondvullend programma met filmmuziek voorzien van bijpassende beelden getoond via een gigantisch doek achter het orkest. Het talrijke publiek genoot van dit alles bijzonder en na afloop konden dirigent en orkestleden vele complimenten in ontvangst nemen.

Festivaldeelname HIP

Zaterdag 9 april heeft HIP deelgenomen aan een jeugdorkesten-festival in het Kulturhus te Borne. Ze speelden een 3-tal werken en deze werden door een vakkundige jury beoordeeld. Vaak kregen de verschillende orkesten opbouwende kritiek en vooral ook positieve en motiverende woorden te horen. De beoordeling van HIP bestond eigenlijk alleen maar uit positieve opmerkingen en dus konden we concluderen dat HIP een prima prestatie heeft neergezet.

Festivaldeelname HIP