Geslaagd Grenzeloos Najaarsconcert

Afgelopen zaterdagavond was het dan zover: het najaarsconcert van de HCH. Het publiek kwam in behoorlijke getale naar de Kristalkerk om te gaan kijken en luisteren naar het programma "Grenzeloos HCH". Het werd een muzikale rondreis waarbij met name de zuidelijke werelddelen werden bezocht. Het publiek werd getrakteerd op onvervalste Harmoniemuziek met stukken als "Around the world in 80 days"van Otto M. Schwarz en "El Camino Real" van Alfred Reed. Ook solistische werken ontbraken niet, een Alt-hobo solo in het "Largo" van Dvorak en een technisch moeilijke Alt-sax solo in "Pequena Czarda" van Pedro Iturralde. De dames Zweers kregen terecht een groot applaus. Voor een extra zuidelijk tintje zorgde het duo "Sonhos Latinos". Er klonken fraai gitaarspel en een warme zangstem! Ook opleidingsorkest HIP was present en gaf een boeiend optreden. Ze toonden daarmee toch weer grote muzikale stappen te hebben gezet. Ook waren er twee jubilarissen. De voorzitter zette klarinettisten Marjolein en Crista in het zonnetje met een mooie bos bloemen voor hun resp. 25- en 40-jarig lidmaatschap van de HCH. Ook werden een tweetal jarigen het "Lang zal ze leven" toegezongen/gespeeld. En zo was het reeds 22.00 uur toen de HCH met "African Symphony" van Van McCoy haar grenzelose concert afsloot. Dirigent Gertjan Lenderink en de leden van de HCH kunnen daarmee tevreden terug kijken op en gevarieerde en geslaagde avond.

Start Seizoen 2018-2019

Dinsdag 4 september 2018 beginnen we weer met de repetities voor het nieuwe seizoen. We hopen dat iedereen heeft genoten van de lange warme zomer en dat we vol goede moed het nieuwe seizoen in kunnen gaan. Het kan geen kwaad om alvast je instrument uit de koffer te halen en te inspecteren of deze weer klaar is voor een nieuw seizoen. Dan nog een paar keer flink inspelen en dan kunnen we er met elkaar weer een mooi muzikaal seizoen van maken!

Optreden WAK 2018

Zaterdag 9 juni 2018 nam het orkest deel aan de WAK18. Overal in de Hengelose binnenstad waren podia waarop verschillende muziekstromen te horen en te zien waren.
Ons podium stond aan de Molenstraat, een prima plek waar vele passanten voorbij kwamen. De repertoire-commissie had voor deze zonnige zaterdagmiddag een mooi populair programma samengesteld. De aanwezige toeschouwers genoten van de warme zon en de warme tonen van de HCH. In rap tempo volgden de muzikale werken elkaar op en voordat we het wisten zat de tijd er al weer op.
We denken dat we vele mensen er een plezier mee hebben gedaan, voor ons orkest was het ook een mooie aanvulling op het jaarprogramma.

Festivaldeelname HIP

Zaterdag 2 juni 2018 heeft HIP wederom deelgenomen aan een jeugdorkesten-festival in het Kulturhus te Borne. Ze speelden een aantal leuke werken en deze werden door een vakkundige jury beoordeeld. Vaak kregen de verschillende orkesten opbouwende kritiek en vooral ook positieve en motiverende woorden te horen. De beoordeling van HIP bestond eigenlijk alleen maar uit positieve opmerkingen en dus konden we concluderen dat HIP een prima prestatie heeft neergezet.
Ga zo door leden en dirigent!

Nieuwjaarsreceptie HCH 2018

Het is een goede traditie om aan het begin van het nieuwe jaar elkaar de beste wensen en een gelukkig/gezegend nieuwjaar te wensen. Dat doen we ook in verenigingsverband en daartoe hield de HCH haar Nieuwjaarsreceptie op dinsdagavond 2 januari 2018 vanaf 19.30 uur in het repetitielokaal "De Rots" aan de Slachthuisweg.
Vrijwel alle leden, dirigent, ereleden en een aantal "Vrienden van de HCH" waren aanwezig en maakten er met elkaar een gezellige avond van. De voorzitter gaf een korte terugblik op 2017 en keek alvast vooruit naar wat ons in 2018 te doen stond. De week erna startten de repetities voor het kerkconcert weer!

Concoursdeelname

Om het niveau van het orkest te testen en op peil te houden doet de HCH eens per 4 jaar mee aan een concours. In 2017 waren we daarvoor weer aan de beurt en we vertrokken zaterdag 18 november per bus naar de Hanzehof te Zutphen. Reeds voor de vakantie waren de voorbereidingen begonnen met het selecteren en uitproberen van de (voor ons) geschikte nummers. Men speelt volgens de regelementen een inspeelwerk en twee keuzewerken die passen bij de divisie waar men in uitkomt.
De HCH kwam uit in de 3e divisie en speelde de volgende werken:
  • inspeelwerk: gezang 47 - een mooie bewerking van onze dirigent.
  • 1e werk: Jericho - Bert Appermont
  • 2e werk: Ouverture to an new Age - Jan de Haan
Het ging eigenlijk best en we hadden vertrouwen in een goede afloop. Bij de prijuitreiking hoorden we dat de juryleden onze muziek beoordeelden met een gemiddeld rapportcijfer van ruim 8.5! We haalden met 85,67 punten een 1e prijs met promotie! Vanaf nu mag de HCH dus uitkomen in de 2e divisie! Na afloop reden we weer blij en trots naar Hengelo en daar wachtte ons een heerlijk stamppot-buffet. Aan het einde van deze enerverende dag gingen we moe maar voldaan weer huiswaarts.