De dirigent
Sinds 1 juli is Gertjan Lenderink uit Enschede officieel aangetreden als dirigent van ons orkest. Gertjan Lenderink is 25 jaar oud en komt oorspronkelijk uit Eibergen.
Na het behalen van zijn VWO diploma is hij de opleiding bouwkunde/bouwmanagement gaan volgen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Vervolgens besloot hij toch toe te geven aan zijn muzikale kriebels en ging de opleiding HAFABRA-directie volgen aan het Enschede's conservatorim ArtEZ. In juni 2011 heeft hij deze studie met een zeer goed resultaat afgesloten door een prachtig concert te organiseren met het orkest "Excelsior Eibergen".
Hij is partime werkzaam bij het fanfareorkest van de Koninklijke Marechaussee, dirigeert een harmonieorkest in Ellewick (Duitsland) en is docent grootkoper aan de muziekschool van Nordhorn, tevens in Duitsland. Dirigeren is naast zijn beroep, ook zijn grootste hobby en het plezier wat hij hieraan beleeft probeert hij door te geven aan de muzikanten.
Zijn motto is: Een repetitie moet iets zijn waar iedereen naar uitkijkt, waar zo goed mogelijk muziek wordt gemaakt en waar iedereen een hoop plezier aan beleeft.
Gertjan Lenderink